субота, 7 листопада 2020 р.

День української писемності та мови


 Рідне слово... Воно бринить, хвилює душу. Бо мова українська - то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. Порадник тим, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає. Мова – важлива ознака національної ідентичності, культури й історії народу. Бо, як писала Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку 21 століття. І якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу».

З метою популяризації української писемності та мови, а саме: поглиблення знань учнів про історію виникнення й становлення письма, виховання поваги до історичного минулого, любові до рідної мови та пісні, почуття національної гідності 📚 напередодні Дня української писемності та мови в шкільній бібліотеці було проведено:

·         подорож книжковою виставкою "Вивчайте мову українську" для ГПД (вихователь Волкович Н. В.), 5-В класу (класний керівник Бойко О. Г.);

·         перегляд мультимедійної презентації "До рідного слова торкаюсь душею" для 5-В та 6-Б класу;

·         вікторину " В іі скарбниці доля України" для 6-Б класу вчитель української мови Васько Г. М.













Немає коментарів:

Дописати коментар